The Accelerator, Utrecht [NL]

EeStairs + cepezed

Genmab is een internationaal en beursgenoteerd biotechbedrijf dat onderzoek doet naar therapeutische antilichamen voor de behandeling van kanker. Door de sterke groei was Genmab Nederland toe aan een nieuw pand. cepezed en cepezedinterieur kregen de opdracht voor de planning en legden grote nadruk op ontwerpelementen die de Scandinavische oorsprong van het bedrijf weerspiegelen.

Ons ontwerp voor het Genmab-project had verschillende doelstellingen: het bedrijf meer zichtbaarheid geven, de interactie tussen medewerkers verbeteren en de samenwerking met externe partners bevorderen. Tegelijkertijd moest het gebouw ook dienen als pronkstuk om toponderzoekers aan te trekken.
Het resultaat is een opvallend, duidelijk gestructureerd en rijk gedetailleerd gebouw. Het ligt direct aan de toegangsweg naar het Utrecht Science Park.

Rondom het atrium op de eerste verdieping zijn voorzieningen zoals een koffiebar en een open keuken met front cooking. In de kantoorruimten zijn ontmoetingsplekken bij het atrium en de meeste vaste werkplekken bevinden zich langs de gevels. Op de bovenste drie verdiepingen bevinden zich zowel kantoren als laboratoria. Door hun grotere hoogte zijn ze flexibel in gebruik: kantoren kunnen laboratoria worden en weer andersom.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

William Blair, London [GB]

Project bekijken

Friedland, Paris [FR]

Project bekijken