Duurzaamheid

De duurzaamheid van EeStairs hangt in de eerste plaats af van de energie en de gedeelde ideeën en ambities van onze eigen mensen. Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om het ontwerp en de productie van trappen te verbeteren. Wij zijn van mening dat innovatie en de acceptatie van nieuwe en effectievere manieren om processen met betrekking tot het ontwerp en de fabricage van trappen te verbeteren, de ware basis van duurzaamheid vormen.

Zo gebruiken wij bijvoorbeeld koolstofarm aluminium in de NextGen™-trappen en hebben wij de rubberprofielen in de basisgoot van ons groovEe™-glasbalustradesysteem vervangen door een gerecyclede kunststofversie. Beide producten zijn ontworpen en ontwikkeld door EeStairs, waardoor we hun milieueffecten konden beperken. En we pionieren met het gebruik van nieuwe materialen voor trappen, zoals het duurzame gelamineerde bamboe.

Deze ethos van innovatie en verhoogde efficiëntie ondersteunt rechtstreeks onze betrokkenheid met de milieueffecten van ons werk. Met als doel deze geleidelijk te verminderen, en dit op een gecontroleerde en meetbare manier. Het hoofdkantoorcomplex van EeStairs heeft de eerste industriële BREEAM Outstanding vijfsterrenclassificatie in Nederland gekregen, met een lager energieverbruik van jaar tot jaar, specifieke bijdragen aan het leven van dieren, planten en insecten, en het gebruik van gerecyclede materialen waar mogelijk. In ons hoofdkantoor en onze fabriek wordt ook volgens ISO9001 en ISO14001-normen gewerkt.

Krinkels, Breda [NL]

Project bekijken

Greenpower Fontwell West Sussex [GB]

Project bekijken

New Babylon, Den Haag [NL]

Project bekijken

Mare College te Leiden [NL]

Project bekijken