• William Blair, London [GB]

    Lees meer

William Blair, London [GB]

EeStairs + tp bennett

EeStairs heeft samen met Overbury en architecten tp bennett de kantoren van een financiële dienstverlener in het hart van de Londense City opnieuw vormgegeven. Het driemanschap van medewerkers en hun teams hebben hard samengewerkt om de processen tussen ontwikkelaar, ontwerper en trappenbouwers soepel te laten verlopen. Dit project werd geleverd als onderdeel van een ongelooflijk snel installatieprogramma en was alleen mogelijk door nauw teamwork en coördinatie tussen Overbury en EeStairs.

De expressieve trap van kalksteen, ontworpen door tp bennett, werd opgenomen in een kantoortoren van 62 verdiepingen in Londen. Een uitdaging – ja, maar dankzij de betrokken partners werd dit middelpunt in recordtijd met succes geïntegreerd in deze pas voltooide commerciële werkruimte. EeStairs is gewend aan geometrisch uitdagende projecten, het zit in hun bloed. In samenwerking met projectontwikkelaar Overbury en architectenbureau tp bennett heeft het ontwerpteam van EeStairs dit kunstwerk gezamenlijk ontworpen.

Deze kantoren, gelegen in de buurt van Liverpool Street, rijzen op tussen drie verdiepingen, compleet met natuurlijk gekleurde Franse Crema Luna stenen trappen in een menselijke schaal. Deze elegante werkruimte voelt aan als een weelderig thuis-van-huis met een trap die past bij het ontwerp en de detaillering van superieure kwaliteit.

De zachte vorm van de trap is vakkundig door ambachtslieden uit kalksteen gehouwen om een sierlijke en zachtjes ontvouwende installatie te creëren. De stenen trap heeft een tactiele leuning die doorweven is met licht en geïntegreerde en subtiel verlichte treden die de indruk wekken van een zacht gloeiende lichtsculptuur die bezoekers dag en nacht door de vloeren leidt.

De toevoeging van een speciaal behandelde gebogen glazen balustrade omrand met gegoten metaal brengt transparantie en licht op elke verdieping en opent de zichtlijnen met onopvallend uitzicht over elke ruimte en naar buiten naar het stadslandschap en daarbuiten.

Elk oppervlak heeft zijn eigen textuur, van de gezoete marmeren vloeren en de eiken visgraatmotieven tot de kleine vergaderruimten met hun zwarte akoestische golfpanelen en antracietkleurig gewassen muren met daarop volumineuze bruinleren bankjes. Gebogen banken bekleed met bouclé en gecapitonneerde fauteuils dragen bij aan deze luxe omgeving. Overal staan potten met planten en een kleine eilandtuin omringd door banken die wat parkleven brengen in deze interieurwereld.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

McCann, London [GB]

Project bekijken

The Accelerator, Utrecht [NL]

Project bekijken