Prinsengracht, Amsterdam [NL]

EeStairs + Tank Interior Design & Branding

Toen de interieurontwerpers TANK een voormalig schoolgebouw in Amsterdam transformeerden tot een luxe appartementencomplex, was een van hun meest architectonisch originele ingrepen een geometrisch gevormde trap. Bij EeStairs zijn we gewend visueel dramatische trappen te maken en te installeren, maar er zijn er maar weinig met zo’n complexe asymmetrische afwerking.

De hoeken en afmetingen van elk vlak zijn anders, dus dit project was een proef van ons vermogen om de randen nauwkeurig te bewerken en te verbinden. En zoals u op de afbeeldingen kunt zien, zijn de randen tot op de millimeter nauwkeurig. We hebben er ook voor gezorgd dat de prachtige nerven van de Amerikaanse eiken oppervlakken perfect bij elkaar passen – natuur en geometrie komen op een visueel schitterende manier samen.

Wij zijn vooral enthousiast over de manier waarop de hoeken en oppervlakken het ontwerp domineren – het oog wordt onmiddellijk verleid, vooral door de balustrades en soffits. De trappen geven weinig of geen gevoel van gewicht of onderliggende structuur. Dit is een geweldig ontwerp – het soort waaraan wij graag meewerken.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

Orum Road, Bel Air, Los Angeles [US]

Project bekijken

Cooper Barrel, New York [US]

Project bekijken