Juwelier TenSen, Antwerpen [BE]

EeStairs + WSB interieurbouw bv

EeStairs leverde verschillende trappen voor de modieuze juwelierszaak TenSen in Antwerpen, maar het meest indrukwekkende en visueel plezierige element is de luchtbrug die hoog boven de begane grond ‘zweeft’ en de kantoren op de eerste verdieping verbindt met een trap naar de bovenverdieping.

EeStairs stond voor twee grote uitdagingen. Ten eerste moest hun interne ontwerp- en engineeringteam ervoor zorgen dat het concept van de architect, dat werd geleverd als relatief eenvoudige SketchUp-visuals, structureel veilig zou zijn, maar ook tot in detail zou worden verfijnd. Ons team heeft nauwkeurige metingen ter plaatse uitgevoerd en vervolgens met de architect samengewerkt om het definitieve ontwerp te ontwikkelen, om ervoor te zorgen dat alle verbindingen en de laad- en hangpunten nauwkeurig zouden zijn.

Nadat we het pad en de trap in onze fabriek hadden gemaakt, was de tweede uitdaging het installeren van de ongewoon zware constructies, bestaande uit staal, eiken en EeStairs ‘TransParancy structureel glas, binnen een zeer krappe constructietermijn. Er zijn tramhaltes en verkeerslichten buiten TenSen en ondergrondse hoogspanningslijnen, dus ons installatieteam moest ervoor zorgen dat bepaalde delen van de straat niet te zwaar werden belast.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

New Babylon, Den Haag [NL]

Project bekijken

Lululemon, Time Warner Center, New York [US]

Project bekijken