• Carita, Paris [FR]

    Lees meer

Carita, Paris [FR]

EeStairs + Le Studio REV

Het Maison de Beauté Carita is sinds de oprichting in 1945 een belangrijke bestemming voor internationale style-iconen in Parijs. Carita heeft altijd een A-lijst van beroemdheden en aristocraten aangetrokken, dus de transformatie van het Carita’s Rue du Faubourg Saint Honoré door Cristiano Benzoni en Sophie Thuillier, oprichters van REV/STUDIO, moest wel iets bijzonders zijn.

Er waren twee belangrijke herontwerpen: het verwijderen van eerdere structuren van de binnenplaats en het creëren van een hoger atrium met glazen overkapping; en vervolgens het invoegen van ‘lichte, luchtige trappen’ die sierlijk oprijzen en het atrium op drie niveaus doorkruisen. EeStairs maakte en installeerde de stalen trapconstructies, die ook lederen en stenen elementen en gladde EeSoffits™ hebben.

De belangrijkste uitdaging voor ons waren de tweedelige balusters, die waren ontworpen als ambachtelijke elementen. Dit vereiste vrijwel naadloos laswerk. En ons team bereikte dit door zeer nauwkeurig twee soorten laswerk toe te passen – TIG-laswerk voor naadloosheid en MIG-laswerk voor structurele zekerheid.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

New Babylon, Den Haag [NL]

Project bekijken

Juwelier TenSen, Antwerpen [BE]

Project bekijken