Emperor's Gate, London [GB]

EeStairs + Dyer Grimes Architects

Deze trap, in een luxe maisonnette in South Kensington, Londen, is een klassieke uitvoering in visueel contrast. De treden en stootborden met dikke secties worden geconfronteerd met donker gebeitst gelakt hout, waardoor hun zaagtandcontour een grafisch krachtig ritme krijgt terwijl ze door drie verdiepingen stijgen. Dit wordt geaccentueerd door de glazen balustrades, dunne zwart stalen balusters, leuningen en stringers op de zes trappen.

Het gewalste gezwarte staal van de trap en de gelaste liggers passen perfect bij de voornamelijk rustige paletten van het interieur. De detaillering is bewust ingetogen: zo zitten de glazen balustrade secties netjes in voorgevormde groeven in zowel de treden als de stootborden. Een super-elegant detail toont de nauwkeurigheid van de fabricage en installatie van EeStairs: bij elke vierde stap is er een kleine maar precies parallelle verticale opening tussen het ijzerarme glas en de stalen baluster.

Wat niet duidelijk is, is hoe uitdagend de installatie was voor het EeStairs-team. De trap werd geleverd in vier delen, die werden naar binnen werden gebracht door de openslaande deuren van het huis – het breedste toegangspunt. Vervolgens werden afzonderlijke secties van vluchten en halve rustlandingen geïnstalleerd, die geleidelijk over vier niveaus stegen.

Meer Projecten

Toison d’Or, Brussels [BE]

Project bekijken

Eric & Carole Coicaud, Le Havre [FR]

Project bekijken