Allenhurst, New Jersey [US]

EeStairs + Ike Baker Velten

Twee aspecten van deze trap met drie verdiepingen in een herenhuis met uitzicht op zee in Deal, New Jersey, vatten de uitdaging van het maken en installeren ervan samen. In de hoofdtrap, met vlakke, wit eiken treden en stootborden, is de geometrie van de binnenbalustrade asymmetrisch en heeft hij een verhoogde leuning. Nauwkeurigheid was vooral cruciaal in de ongewoon krappe bocht boven aan de trap, die oprijst uit de terrazzo-vloer van de begane grond.

Het ging er niet alleen om te zorgen voor nauwkeurige radiussen in de balustrade, maar ook om ervoor te zorgen dat de houten leuning de lijn van de bovenrand perfect volgde – vooral langs de oplopende eerste en laatste radiussen.  

Hoogwaardige details waren net zo belangrijk. In een afzonderlijke trap in het huis is de bovenkant van een leuning afgetopt met een lusvormig ’terugkeer’-stuk in brons, geborsteld om het een antiek patina te geven. Een ander opmerkelijk ontwerpdetail is te zien in de onderste trede van de hoofdtrap, die een gedeeltelijk afgeronde, in plaats van rechte, rand heeft.

Meer Projecten

Residence, Den Haag [NL]

Project bekijken

Larchmont, New York [US]

Project bekijken