The Vandewater, New York [US]

EeStairs + INC Architecture & Design PLLC

Het 33 verdiepingen tellende Vanderwater-gebouw was de eerste luxueuze woontoren van zijn soort in de prestigieuze wijk Morningside Heights in New York en werd ontworpen door het gerenommeerde bureau INC Architecture & Design. Ze creëerden een klassieke New Yorkse wolkenkrabber-esthetiek en de trap die de begane grond met de tussenverdieping verbindt is daar een opvallend voorbeeld van.

De basis van de trap begint tussen twee kolommen in art-decostijl en loopt dan omhoog met een grote lus rond de tweede kolom voordat hij op de tussenverdieping landt. De ontwerpdetails van de trap weerspiegelen het overdadige gebruik van expressieve materialen in het gebouw.

Zo zijn de wit eikenhouten trapbomen ongewoon breed en zijn de leuningen dubbel uitgevoerd – één leuning is verbonden met slanke metalen balusters en een hogere houten leuning is bevestigd aan de binnenste bovenrand van de balusters. De uitbundige detaillering omvat ook de houten treden, die ongewoon dik zijn. Het ontwerp en de ambachtelijke kwaliteit van de trap, gemaakt en geïnstalleerd door EeStairs, is duidelijk – en dat was ook de bedoeling van de architect.

Fotografie Peter KUBILUS

Meer Projecten

Residence, Den Haag [NL]

Project bekijken

Larchmont, New York [US]

Project bekijken