Westfort, IJsselstein [NL]

EeStairs + Maasdam Groep B.V.

Toen Westfort, een toonaangevende Nederlandse leverancier van vleesproducten, een nieuw interieur creëerde in zijn hoofdkantoor in Ijsselstein, werden wij gevraagd om in nauwe samenwerking met Anton van Bethray van aannemer Maasdam twee spiraalvormige trappen te maken en te installeren. De precieze geometrische vorm van de trappen was voor ons eenvoudig, maar de detaillering was ongebruikelijk.

De trappen hebben stalen constructies, eiken treden en houten gefineerde buitenbalustrades. De belangrijkste uitdaging was ervoor te zorgen dat de ongebruikelijke bovenste ‘lippen’ van de integrale balustraderails een nauwkeurige doorsnede hadden, om de nauwkeurigheid van de geometrische wendingen van de trap te benadrukken.

En dat is gelukt. Hetzelfde geldt voor de matte afwerking van de balustrade verneer, en de met de hand afgewerkte patina van de stalen elementen. We hebben ook de glazen balustrades op het bovenste niveau gemaakt en geïnstalleerd – en we zijn bijzonder trots op de supernauwkeurige verbinding tussen de bovenkant van de binnenbalustrade en de strak afgeschuinde glazen balustrade.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

Havenhuis, Antwerpen [BE]

Project bekijken

Office, Utrecht [NL]

Project bekijken