The Set, Hudson Yards, New York [US]

EeStairs + Handel Architects

Deze spiraalvormige trap, ontworpen door Handel Architects, bevindt zich in The Set, een woontoren van 13 verdiepingen in Hudson Yards, een van de meest dynamische en modieuze stadsvernieuwingsgebieden van New York. Het belangrijkste punt voor de fabrikanten en installateurs van EeStairs was ervoor te zorgen dat de balustrades en soffits een perfecte afwerking en volledige structurele integriteit hadden.

De balustrades en trapbomen werden gevormd met gewalste staalplaten uit kokerprofielen en de buitenzijden van de balustrades werden bekleed met brons. De binnenzijden van de balustrades werden felrood geschilderd. Normaal gesproken kunnen deze afwerkingen eenvoudig worden gerealiseerd, maar in dit geval werd de trap geleverd in kleinere secties dan gebruikelijk omdat de trap alleen per lift bereikbaar was.

En dus moest ons team de traponderdelen ter plekke opnieuw in elkaar zetten met geometrische precisie om de toegangsgaten en bronzen bevestigingen onzichtbaar te maken en ervoor te zorgen dat de geschilderde binnenzijden van de balustrades er absoluut glad uit zouden zien. We ontwikkelden ook een overlappend loopvlaksysteem om de trapstructuur stevig in elkaar te zetten zonder dat er visueel storende verstevigingen nodig waren.

Meer Projecten

Residence, Laren [NL]

Project bekijken

Cleveland Square, London [GB]

Project bekijken