• Taylor Residence, Malibu, California [US]

    Lees meer

Taylor Residence, Malibu, California [US]

EeStairs + SPF:architects

Het Taylor Beach House in Culver City, Californië, werd in de jaren zeventig ontworpen door de bekende modernistische architect Jerrold Lomax. De naar zee gerichte gevel is op een zeer beslissende manier horizontaal gelaagd en toen SPF:architects de renovatie van het gebouw ontwierp, wisten ze dat architectonische helderheid een belangrijk punt was.

Het monochrome palet van zowel het exterieur als het interieur benadrukte de eenvoud van de vorm van het gebouw, en de centrale ruimte met bovenlicht bevat het belangrijkste circulatiemiddel: een drietraps trap van EeStairs die door het midden van het huis naar het dakterras stijgt.

De trap is ontworpen in een pragmatische modernistische stijl – zwartgeverfde stalen trapbomen en leuningen met glazen inzetpanelen die de balustrade vormen. De treden hebben aluminium frames die met bouten aan de trapbomen zijn bevestigd. Metalen roosters werden in de frames bevestigd en kregen dubbele laminaten van 8 mm gehard glas. EeStairs’ fabrikanten en installateurs zorgden ervoor dat het strakke uiterlijk van de trap, en de zuivere belijning, tot in de kleinste details klopte.

Meer Projecten

Poincaré, Paris [FR]

Project bekijken

Rieteiland Oost, Amsterdam [NL]

Project bekijken