Somfy, Hoofddorp [NL]

EeStairs + Mies Architectuur

In zakelijke omgevingen zijn eerste indrukken altijd cruciaal. Een belangrijk element van de trap van Mies Architectuur voor het Nederlandse hoofdkantoor van Somfy was de drietrapstrap in de ontvangstruimte – een sterk aandachtspunt dat onmiddellijk de technische efficiëntie en duurzaamheid op lange termijn van de producten van Somfy overbrengt. Somfy is ’s werelds toonaangevende fabrikant van gespecialiseerde motoren en besturingssystemen voor intrekbare zonneschermen, rolluiken, binnenschermen, jaloezieën, projectieschermen voor residentieel en commercieel gebruik.

De gedetailleerde ontwerpoplossing in de vorm van een trap, geproduceerd in nauwe samenwerking met EeStairs, bracht deze twee kwaliteiten perfect over door een zeer slanke, zwart gepoedercoate stalen trapconstructie te combineren met traptreden gemaakt met 140 jaar oude eiken planken teruggewonnen uit treinwagons.

De planken waren oorspronkelijk erg vies en erg versleten, dus EeStairs heeft ze bewerkt om het ware karakter van de eik naar voren te brengen. De afmetingen van de treden, en hun onzichtbare bevestigingen, waren zo nauwkeurig dat de eiken treden en de stalen loopvlaksteunen afzonderlijke elementen lijken te zijn. Deze extreme aandacht voor detail en bouwkwaliteit heeft een 19e-eeuws materiaal nieuw leven gegeven in een 21e-eeuwse stalen trap.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

Cells KLM Topside, Amsterdam [NL]

Project bekijken

AWL-Techniek, Harderwijk [NL]

Project bekijken