Schoonderwoerd, Bilthoven [NL]

EeStairs + TKI / Pieter Laureys Interieur Design

Door de hoekligging is deze trap in Bilthoven in Nederland een heel bijzonder meubelstuk. Vanwege deze locatie moest de wenteltrap zeer strak en toch sterk en dragend zijn. Het concept werd ontworpen door TK Interiors en onze eigen constructeurs werkten samen met EeStairs’ medeoprichter en creatief directeur Cornelis van Vlastuin om het ontwerp af te ronden.

We pasten het oorspronkelijke trapontwerp aan door de helix 180 graden te draaien, waardoor twee dingen werden bereikt: De bovenkant van de trap ontmoet de overloop op zo’n manier dat de binnenleuning visueel doorloopt naar buiten, en de buitenleuning onder de halve overloop loopt perfect parallel aan de muur.

De visuele dramatiek van deze trap wordt niet in het minst benadrukt door de “antieke” bronzen afwerking die onze vakmannen aanbrachten op het 15 mm dikke plaatstaal van de trapleuningen en op onze EeSoffit™. Dit proces is al vele malen beproefd en levert nauwkeurige randen en naadloze oppervlakken op, wat de perfectie van deze wenteltrap nog benadrukt. EeStairs produceerde en installeerde ook de treden, stootborden en lagere bordessen, die van notenhout zijn gemaakt, evenals de balustrade langs de bovenste overloop, die van gehard gelaagd glas is gemaakt.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

Agora, Brabant [NL]

Project bekijken

McCann, London [GB]

Project bekijken