Residence, Putten [NL]

EeStairs + BDG Architecten Almere

Het ontwerp van deze woning is een mooi voorbeeld van een samensmelting van moderne en traditionele architectuur. Het rieten dak en de verzonken voeg van de niet rechtopstaande natuurstenen koersen hebben historische precedenten, maar drie aspecten van het ontwerp, van Olof van der Linden Architecten, vertellen ons meteen dat dit een gebouw uit de 21e eeuw is: de vlijmscherpe omtrek van het riet, de trap die het huis met de binnenplaats verbindt, en de bijna onzichtbare glazen balustrades.

Het uitzicht van het huis heeft daardoor sterke grafische en haptische kwaliteiten: de precieze contouren van het gebouw, de benadrukte horizontale gelaagdheid en de wisselende materialen zijn volkomen duidelijk en overzichtelijk door onnodige detaillering.

Om dit te bereiken was het bijzonder belangrijk dat de beglaasde balustrade zo helder mogelijk was en dit werd bereikt met het EeStairs groovEe™ -systeem, dat het mogelijk maakt om glazen balustradepanelen zeer veilig en nauwkeurig in balkonranden of wandbekledingen te plaatsen zonder gebruik te maken van opstaande randen of palen. Zoals u ziet is het effect architectonisch belangrijk – groovEe™ maakt het mogelijk om de gevel zeer duidelijk te zien en voegt ook een vage perspectieflijn boven de stenen muur toe.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

Van Gaal, Amsterdam [NL]

Project bekijken

Scollard St, Toronto [CA]

Project bekijken