Residence, Laren [NL]

EeStairs + TKI / Pieter Laureys Interieur Design

Deze trap in een huis in Laren toont hoe zeer verschillende geometrieën op een elegante manier kunnen samenkomen. Op het plan valt de binnenste balustrade in een strakkere boog dan de buitenste. En dit zou waarschijnlijk visueel ongemakkelijk zijn als de balustrades dikker waren of van een zwaar uitziend materiaal waren gemaakt – vooral als de geometrie van de rondingen niet absoluut nauwkeurig was.

De interieurontwerper, Pieter Laureys, begreep deze uitdaging duidelijk en het uiteindelijke gedetailleerde ontwerp van de trap kwam tot stand in nauwe samenwerking met de in-house ontwerpafdeling van EeStairs. Dit is vooral duidelijk in de perfecte nauwkeurigheid van de parallelle dubbele balustrades – staal voor de buitenste en hout met een bewust ‘gestreepte’ verticale nerf om te contrasteren met de rondingen voor de binnenste.

De nauwkeurigheid van de trap, in plattegrond en hellingshoek, werd gegarandeerd door onze vakmensen en het installatieteam, en is het meest bevredigend bereikt in de manier waarop de buitenste stalen balustrade de vloer raakt, terugdraait en in een zeer krappe straal naar beneden buigt om de balustrade tot aan de muur te laten doorlopen. De trap heeft een EeSoffit™, die zorgt voor een superglad oppervlak en schone, geometrisch nauwkeurige randen.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

Cleveland Square, London [GB]

Project bekijken

Residence, Oosterhout [NL]

Project bekijken