Residence, Den Haag [NL] %%page%% - EeStairs

Residence, Den Haag [NL]

EeStairs + WnS Architecten

Je zou kunnen zeggen dat het ontwerp van WNS Architecten voor een woning in palazzostijl in Den Haag, Nederland, draait om de trap, die het meest zichtbare kenmerk van het interieur is. De trap loopt door de kern van het huis, van de begane grond naar de bovenste verdieping, met direct daarboven een groot dakraam.

Het ontwerp van de trap heeft een metro luxe stijl en we hebben zorg besteed aan de materialen en het maken en monteren van de trap. De treden zijn van marmer en gebeitst eikenhout, en het was van cruciaal belang dat de marmeren stootborden en de onderkant van de treden met absolute precisie op elkaar aansloten om zelfs de kleinste kieren te vermijden.

Om dit te bereiken, werkten we rechtstreeks samen met de marmerleverancier en gaven we hen mallen van elke trede, zodat ze het marmer tot op de millimeter nauwkeurig konden snijden. We hebben dezelfde zorg besteed aan de glazen balustrades en hun metalen afdekkingen en voetstukken – en het resultaat is bijzonder fraai waar het glas elegant is gestraald.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

Pierre Plantée, Saint-Tropez [FR]

Project bekijken

Oudendijk, Bloemendaal [NL]

Project bekijken