Residence, Den Haag [NL]

EeStairs + STIJNVANDENBOOGAARD ARCHITECTURE

Het ontwerp van deze tweetraps trap in een particuliere woning in Den Haag heeft zowel traditionele als hedendaagse kenmerken, en we hebben samengewerkt met Stijn van den Boogaard Architecture om ervoor te zorgen dat de geometrie en detaillering volledig en nauwkeurig tot uiting kwamen.

et eerste gezicht lijkt de geometrie eenvoudig – twee gedeeltelijke elipsvormige trappen. Maar let op de manier waarop de bovenste trede van de eerste trap de overloop ontmoet: de architect wilde dat de radiussen van de twee trappen geometrisch identiek zouden zijn, en om dat in het beschikbare plangebied te bereiken heeft de eikenhouten bovenste trede van de onderste trap een asymmetrische vorm die naadloos in de eikenhouten vloer van de overloop is gesneden; en er is een identieke hoekige inzet aan de voet van de bovenste trap.

Het ontwerp is ook bijzonder door het samenbrengen van ‘historische’ en hedendaagse materialen. De gietijzeren balusters, met een eiken leuning, zijn gemaakt door onze vakmensen, en onze EeSoffit™ geeft de onderkant van de trappen perfect gladde, geometrisch nauwkeurige oppervlakken.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

Eric & Carole Coicaud, Le Havre [FR]

Project bekijken

Barn at the Ahof, Landgoed Appel [NL]

Project bekijken