• One Bank Street, Canary Wharf, London [GB]

    Lees meer

One Bank Street, Canary Wharf, London [GB]

EeStairs + Canary Wharf Group plc + tp bennett

Dit is echt een Wow-factor trap. De geometrie herinnert aan de sensueel vloeiende rondingen van de architectuur van Oscar Niemeyer en is op twee manieren opmerkelijk. De structuur, in een nieuw gebouw aan Canary Wharf in Londen, is asymmetrisch in zowel plan als hoogte, en is ook een Archimedes-spiraal, wat betekent dat de stralen van de rotaties toenemen als ze stijgen.

De sleutel tot het gedetailleerde ontwerp van de trap was de nauwe samenwerking tussen de architect, de ingenieur en de eigen ontwerpers van EeStairs. Het resultaat is dat de naadloos vervaardigde balustrade van zacht plaatstaal en FSC-conforme eikenhouten loopvlakken monolithisch, maar zeer sierlijk stijgen.

Er was een extra uitdaging. De trap gaat omhoog om drie getrapte bovenste niveaus in het atrium van het gebouw te verbinden, en vloerbelastingslimieten betekenden dat de trap op sommige punten een uitgebreide, maar visueel discrete stut van meer dan 12 meter vereiste.

“To get these stairs to work took an awful lot of modelling. We’ve worked with EeStairs before, and the tolerances they were working to were just exceptional.” — Andrew McLean, Directeur, tp bennett

Fotografie Leigh Simpson

Meer Projecten

Bolidt, Hendrik-Ido-Ambacht [NL]

Project bekijken

Bird & Bird, London [GB]

Project bekijken