L'Oréal, Paris [FR]

EeStairs + Moatti - Rivière

Deze grote trap vormt een dramatisch middelpunt in het Parijse hoofdkantoor van het iconische Franse modemerk L’Oréal Group. De trap bevindt zich in een atrium in een buitengewone glazen ‘bel’ op een binnenplaats. Diamanten van glas bedekken de vijf verdiepingen tellende stalen diagonale structuur van de bel en creëren een juweelachtige uitbreiding van het 19e-eeuwse gebouw. EeStairs werkte samen met de architect en aannemer om het oorspronkelijke ontwerp van de glazen balustrades, stalen leuningen en stalen afwerkingen te verfijnen om ze bouwbaar en kostenefficiënter te maken.

De trap loopt in een bocht naar de tussenverdieping en gaat dan verder in een andere bocht naar de tweede verdieping. EeStairs leverde ook de gebogen balkonbalustrades op de andere verdiepingen van het atrium. We werden voor dit project geselecteerd omdat we in staat zijn om elk element van onze trappen te maken en te installeren zonder uitbesteding – zodat we een totale kwaliteitscontrole hadden.

Ons werk bestaat meestal uit het maken van complete, volledig gedetailleerde trappen. Bij L’Oréal monteerden onze vakmensen en installateurs nieuwe elementen op een bestaande trap, wat een extra uitdaging vormde. De gebogen glazen balustrades werden geïnstalleerd in een zacht stalen U-profiel, vervaardigd door EeStairs om een perfecte doorlopende groef en bevestigingselement voor de glaspanelen te hebben. Dit ontworpen, gefabriceerde en geïnstalleerde U-profiel langs de betonnen trappen en vloeren werd met absolute nauwkeurigheid uitgevoerd – het glas kon op geen enkele manier worden aangepast. En zoals u kunt zien, staat de precisie van de geometrische lijnen onomstotelijk vast.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

Agora, Brabant [NL]

Project bekijken

McCann, London [GB]

Project bekijken