• Lululemon, Time Warner Center, New York [US]

    Lees meer

Lululemon, Time Warner Center, New York [US]

EeStairs + BKA Architects

Toen de toonaangevende yoga- en activewear-specialisten, Lululemon, een kenmerkende trap nodig hadden voor hun split-level winkel in het Time Warner Center in New York, was het resultaat een trap die het idee van een gracieus evenwichtige inspanning visueel overbracht.

BKA Architects produceerde de eerste conceptschetsen, die het ontwerpteam van EeStairs verfijnde voordat ze uiterst nauwkeurige productietekeningen produceerden. Twee aspecten van het ontwerp zorgden samen voor een grote uitdaging: het S-vormige plan van de trap en de buitenste houten balustrade, die was gevormd tot een organisch, zacht gebogen open weefsel – waarvan een deel een verborgen poort was naar een etalageplatform .

Deze zeer verschillende plan- en hoogtegeometrieën moesten met grote nauwkeurigheid worden gemaakt en geïnstalleerd door EeStairs om een maximale visuele impact te leveren.Daarom testte EeStairs een kleinschalige mock-up van het ontwerp voordat we de trap maakten. Andere belangrijke details zijn onder meer gezandstraalde stalen trapbomen, walnoothouten treden en reling en een binnenste balustrade van gelaagd glas.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

Juwelier TenSen, Antwerpen [BE]

Project bekijken

Nike Store, Utrecht [NL]

Project bekijken