Kingsway College, Toronto [CA]

EeStairs + Architecture Counsel

Het ontwerp van de ontvangstruimte van de Kingsway College School in Toronto draait helemaal om openheid en verbinding, waarbij een nieuw soort ‘ervaringsgericht leren’ wordt gesymboliseerd, met klaslokalen en belangrijke faciliteiten verspreid door de hele stad. Die innovatieve geest komt tot uiting in het ontwerp van de hoofdtrap van Architecture Counsel, die asymmetrisch omhoog buigt in zowel plattegrond als hoogte vanaf een brede plint.

De balustrades en het plafond zijn van staal, met houten treden en stootborden en leuningen van gepolijst brons. Normaal gesproken brengt het installatieteam van EeStairs volledig voltooide trappen van deze omvang in het gebouw via grote openingen op de begane grond. Deze keer moesten afzonderlijke delen van de stalen constructie echter via een bovenverdieping van het hoogbouwgebouw worden gehesen.

Ondanks dit is de geometrie van de weer in elkaar gezette trap gracieuze precisie. De leuningen worden dubbel gebogen terwijl ze naar beneden lopen om de onderste overloop te ontmoeten. Een ongebruikelijk aspect van het ontwerp is dat een 2 meter lang gedeelte van de binnenste leuning geen extra ondersteuning heeft wanneer deze zich losmaakt van de balustrade aan de onderkant van de trap. En dit betekende dat onze installateurs uiterst voorzichtig moesten zijn om een sterke, stabiele verbinding tot stand te brengen tussen het einde van de leuning en de zijkant van de onderste trede.

Fotografie Scott Norsworthy

Meer Projecten

's Heeren Loo, Noordwijk [NL]

Project bekijken

ICO New Gate, Zeebrugge [BE]

Project bekijken