House in the Park, Ontario [CA]

EeStairs + Superkul Architects

In Toronto staan twee prachtige trappen letterlijk centraal in het nieuwe interieur van een “Edwardian” woning, waarvan het herontwerp werd geleid door Superkül Architects, ondersteund door Pencil Design. Een van de nieuwe trappen vervangt de oorspronkelijke eeuwenoude grote trap, de andere verbindt afzonderlijk de kelder en de bovenste verdieping.

De architectuur van beide trappen, ontworpen met behulp van parametersoftware, is prachtig bochtig en sculpturaal, en de precisie van hun parametrische vormen wordt duidelijk geëvenaard door de geometrische nauwkeurigheid van de EeStairs technici en ambachtslieden die de trappen hebben gemaakt en geïnstalleerd.

Een andere cruciale nauwkeurigheid betrof de blauwe stalen balustrades van de trap die door alle verdiepingen heen loopt: we zorgden ervoor dat de kleur en vorm ‘klikte’ met de blauwe penseelstreken in de muurschildering van Tisha Myles in de eetkamer. De nieuwe grote trap heeft treden en binnenbalustrades van eikenhout, en het witte staal van de buitenbalustrades loopt naadloos langs de gebogen wandpanelen over in een balkon- en deuropening – nog een demonstratie van onze nauwkeurige fabricage- en installatievaardigheden.

Meer Projecten

Residence, Flanders [BE]

Project bekijken

1m2™ Chalet, Finhaut [CH]

Project bekijken