Fuller Residence, Amsterdam [NL]

EeStairs + Mark Fuller Architects + Studio Erik Gutter

Deze trap, voor het huis van de architect Mark Fuller in Amsterdam, verbindt de tweede verdieping met de zolder en het meest opvallende aspect is hoe deze omvangrijke, geometrisch draaiende trap zo mooi past in een smalle verticale ruimte. De expertise in huis van EeStairs op het gebied van engineering en 3D-software was essentieel voor het resultaat: ons team heeft het concept van de architect omgezet in gedetailleerde tekeningen die EeStairs in staat hebben gesteld om de trap succesvol te bouwen en te installeren.

De treden en stootborden zijn van eikenhout, met stalen balustrades en een plafondafwerking. Het karakteristiek gladde EeSoffit™ onthult de zorgvuldig vervaardigde bouwkwaliteit: er is een subtiele, zeer nauwkeurige asymmetrie die de ‘draai’ bereikt die nodig is zodat de bovenkant van de trap, in plattegrond, verschoven is van de onderste trede en uitkomt in het midden van de bovenste verdieping.

De trap werd in drie secties gemaakt en in positie gehesen, en ter plaatse afgewerkt door het installatieteam van Eestairs. Zoals gebruikelijk hebben we een naadloze afwerking bereikt, zonder voegen. EeStairs heeft ook de glazen balustrade op de bovenste verdieping geleverd en geplaatst, en een halfmatte laklaag aangebracht op de stalen elementen.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

DS. Fam. Gielen Oosterhout [NL]

Project bekijken

Residence, Den Haag [NL]

Project bekijken