Friedland, Paris [FR]

EeStairs + DGM & Associés

De drie ‘gestapelde’ spiraalvormige trappen in dit flatgebouw in de architectonisch excentrieke Rue Alfred-Roll in Parijs werden met grote finesse ontworpen door DGM Associés, en wij werkten met hen samen aan verfijningen van belangrijke details om ervoor te zorgen dat de trappen, balustrades en soffits met een naadloze elegantie omhoog komen.

Kijk bijvoorbeeld naar de manier waarop de tweede trede aan de voet van de trap en de strakke draai van de stalen binnenbalustrade hun radius voortzetten om een zitplaats rond de plantenbak te vormen. De nauwkeurige geometrie van de binnenste en buitenste balustrades en hun leuningen passen bij de geometrie van het driehoekige plafond. Een ander aangenaam detail is het precieze eindpunt van de buitenste glazen balustrade ten opzichte van de leuning.

Deze trappen zijn ook een mooi voorbeeld van hoe goed zacht staal, eikenhout, glas, roestvrij staal en onze supergladde EeSoffit™ elegant kunnen worden gecombineerd. Wat niet opvalt, is de manier waarop ons installatieteam de uitdaging aanging om de drie trappen te installeren: de secties werden verplaatst naar de versterkte vloer van de ontvangstruimte en vervolgens op hun plaats gehesen met een speciaal ontworpen takel op de derde verdieping.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

The Accelerator, Utrecht [NL]

Project bekijken

The Bank, Amsterdam [NL]

Project bekijken