Fairview Residence, Ontario [CA]

EeStairs + Shean Architects

Het ontwerp van twee trappen in een huis in Ontario, Canada, was zeer ambitieus en vormde een aanzienlijke technische en constructieve uitdaging voor EeStairs. De architecten wilden dat elke trap met treden en stootborden gemaakt zou worden van een doorlopende plaat van een kwart inch staalplaat. En, eveneens ongebruikelijk, de glazen balustrades bestaan uit afzonderlijke secties.

We verfijnden het oorspronkelijke ontwerp tot zeer gedetailleerde en bouwbare tekeningen. Het meest cruciale punt voor ons was ervoor te zorgen dat de dikte en radius van de vouwen tussen de treden en de stootborden uiterst nauwkeurig waren. We zorgden ervoor dat de onderkant van de treden en stootborden zeer glad waren, met een zwartgeblakerde afwerking, en bedekten de treden met wit eikenhout.

e contouren van de balustradeprofielen, die we ontwikkelden tot een structureel veilig systeem, zijn ook afgedekt met wit eiken. Een ander element van dit project was de ‘catwalk’-brug op de bovenste verdieping, waarvan de onderkant overeenkomt met het zwartgeblakerde staal van de trap.

Meer Projecten

The Vandewater, New York [US]

Project bekijken

Residence, Flanders [BE]

Project bekijken