Edelman, Victoria, London [GB]

EeStairs + Gensler | London + Lucking & Clark LLP

Agora-trappen zijn steeds gebruikelijker geworden in werk- en onderwijsomgevingen. Agora’s waren ontmoetingsplaatsen in het oude Griekenland, en dat zijn agora’s in de 21e eeuw ook, zoals de extra brede trap die door Gensler is ontworpen om de derde en vierde verdieping te verbinden van het Londense hoofdkantoor van het wereldwijde communicatiebedrijf Edelman. De trap belichaamt de creatieve, losse sfeer en de interacties tussen de medewerkers in de kantoorruimten.

De trap bestaat uit een smalle trap van beloopbare stenen treden met een glazen balustrade aan de ene kant en zeven brede houten treden die ontworpen zijn om op te zitten en gebruikt te worden voor werk of ontspanning. De oorspronkelijke bouwtekeningen die aan EeStairs werden geleverd, waren basaal en EeStairs moest een belangrijk constructief probleem oplossen door het onderste uiteinde van de trap te ondersteunen met een verborgen stalen I-balk die tussen de pijlers aan weerszijden van de trap loopt. En er werd een extra stuk glazen balustrade toegevoegd aan de bovenkant van de agora om mensen weg te houden van een vensterbank.

Ondanks de losse uitstraling van het kantoor hadden de EeStairs-installateurs te maken met een krappe situatie: er waren geen goederenliften in het gebouw, dus de trappen werden in kleine delen op de bouwplaats afgeleverd, met een kleine standaardlift naar de kantoorverdiepingen gebracht en daar weer gemonteerd.

Fotografie EeStairs UK Ltd

Meer Projecten

Westland Infra, Poeldijk [NL]

Project bekijken

AFAS, Leusden [NL]

Project bekijken