De Eekhoorn, Zwaag [NL]

EeStairs + Breg Ontwerp en Advies + Bouw Contracters West bv

Niet al onze klanten begrijpen uit de eerste hand hoe uitdagend het is om van innovatief design een eindproduct van uitzonderlijke kwaliteit te maken. Dus toen De Eekhoorn, een toonaangevende Nederlandse fabrikant van stijlvolle hedendaagse meubels, EeStairs de opdracht gaf om een enorme feature trap te maken op hun hoofdkantoor in Zwaag, wisten we dat ze zouden verwachten dat het in dezelfde kwaliteit zou worden gemaakt als hun allerbeste meubels.

We werkten nauw samen met de architect, BREG Ontwerp en Advies, diehet ontwerpconcept voor de trap produceerde omdat we wisten dat de enorme grootte van de trap, en de mix van rechte en gebogen lijnen, volledige precisie zouden vereisen wanneer de extreem zware trapsegmenten ter plaatse door het installatieteam van EeStairs aan elkaar werden gelast.

De 2,5 m brede trappen hebben prachtige walnoten treden en stijgen 7m van de begane grond naar de bovenste verdieping. De trap begint met een brede radius vegen en vervolgens rechttrekken om de landing en het balkon balustrade te ontmoeten. Het meest visueel opvallende element is de sheet steelbinnenbalustrade, die naadloos en geometrisch nauwkeurig is, ondanks het feit dat ze in secties wordt geassembleerd en ter plaatse geschilderd.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

AWL-Techniek, Harderwijk [NL]

Project bekijken

Carglass, Hasselt [BE]

Project bekijken