CitizenM, Bowery, New York [US]

EeStairs + Concrete + Stephen B. Jacobs Group PC

De Amsterdamse ontwerpers, Concrete, zeggen dol te zijn op ‘verpletterende dogma’s’. En dat is precies wat ze deden toen ze het interieurplan maakten voor de receptie met twee verdiepingen in het CitizenM hotel in de wijk Bowery in New York. De door EeStairs geproduceerde wenteltrap en traptreden geven deze “coole” receptie een levendige, bijna theatrale sfeer.

De wenteltrappen, die zich om een ​​betonnen kolom wikkelen, hebben balustrades van zacht staal bekleed met wit eiken, stalen stootborden en gelamineerde bamboe treden. de warme tinten van het hout contrasteren subtiel met de zwarte waslaag op het staal.

Door de structurele sterkte van de trap kunnen ze, ondanks een zeer kleine binnenradius, een grote overloop ondersteunen. Het ontwerp en de technische details waren even belangrijk: de vakmensen van EeStairs hebben de houtfineer zorgvuldig op elkaar afgestemd en onze interne ingenieurs hebben met de ontwerpers samengewerkt om de beste manier te vinden om structurele verbindingen te verbergen.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

ABC Hotel, Blankenberge [BE]

Project bekijken

CitizenM, Rotterdam [NL]

Project bekijken