Unieke gladheid, met een perfecte rand

EeStairs maakt en installeert trappen met een opmerkelijke architectonische impact, in samenwerking met enkele van de meest innovatieve architecten, ontwerpers en aannemers in Europa, het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika. Wij richten ons intensief op de hoogwaardig bewerkte kwaliteit van onze materialen en details. Het ultieme bewijs van de geometrische en oppervlakteperfectie van onze trappen is de EeSoffit™, een uniek plafond systeem dat, zoals u in deze voorbeelden kunt zien, stabiele, supersoepele oppervlakken en perfecte randen produceert.

Deze trap, in een huis in Laren, Nederland, laat zien hoe de verschillende geometrieën van de binnenste en buitenste balustrades op een elegante manier samenkomen. We werkten samen met de bekende interieurontwerper Pieter Laureys en onze interne ontwerpdienst zorgde voor het uiteindelijke gedetailleerde ontwerp. In de plattegrond valt de binnenste balustrade in een veel strakkere en steilere curve dan de buitenste balustrade, dus de geometrie van deze variërende curves moest nauwkeurig zijn. De variatie in de breedte van de trap betekende dat de EeSoffit™ met dezelfde nauwkeurigheid moest worden aangebracht – vooral om ervoor te zorgen dat de randen tussen de EeSoffit™ en de basis van de balustrades hun ellipsen perfect volgden. En dat deden ze!

Bekijk meer van dit project

Deze monumentale trap in een kantoorgebouw in Canary Wharf, Londen, is de grootste en meest geometrisch uitdagende die ooit door EeStairs is gemaakt, omdat – zeer ongebruikelijk – de trap zowel in plattegrond als in hoogte asymmetrisch is. Bovendien is het een Archimedes-spiraal, wat betekent dat de stralen van de rotaties toenemen naarmate ze stijgen. Het is een ultieme test voor de EeSoffit™ – met een uiterst bevredigend resultaat.

Een belangrijke factor in het succes van deze architectonische trap was de nauwe samenwerking tussen de architect, ingenieur en de interne ontwerpdienst van EeStairs. Het resultaat is dat de naadloos vervaardigde balustrades van zachtstalen platen en FSC-gecertificeerde eiken treden monolithisch, maar zeer elegant oprijzen. “Het kostte enorm veel modelleren om deze trap te laten werken,” zei Andrew McLean, een directeur van de architecten van tp bennett.

Bekijk meer van dit project