Hoe de trap van de Starres een familiegelegenheid werd

Toen Renanda en Adri van der Starre hun droomhuis in Barneveld gingen bouwen, stelden ze twee hoofddoelen voor het onwerp: Het interieur moest een prachtige samenstelling hebben en daarnaast moesten de ruimtes op een comfortabele manier ingedeeld worden voor hen en hun drie dochters – maar ook voor Renanda’s ouders, die één huis verderop wonen.

Dit leidde tot een palette van kleuren, structuren en materialen die een kalme, elegante en ‘highly individual’ uitstraling hebben. Er is een goede balans tussen neutrale kleuren en verfijnde details en aankleding. Dit is vooral te zien in de favoriete kamer van Renanda; de woonkamer. Haar favoriete inspiratiebronnen zijn Pinterest en het magazine Stijlvol wonen.

De verfijnde details en afwerking zijn vooral in de keuken, die is gemaakt en ontworpen door Adri, goed te zien. Er is een prachtige combinatie van eik en HY-MACS composiet gebruikt. Adri’s timmerbedrijf A3 is zeer ervaren en kundig in interieurinrichting. Hofstede Raanhuis, een project dat Adri heeft uitgevoerd, heeft inspiratie gegeven voor de lichtcompositie in het huis. Jaap van der Starre heeft de lichtcompositie, gordijnen en kleurschema voor de keuken uitgekozen.

Een belangrijk deel van het ontwerp van het huis, wat ook bijdraagt aan de comfort-factor, was dat de trap makkelijk en veilig te gebruiken moest zijn voor de ouders van Renanda. Adri wilde een echte blikvanger als trap. Hij benaderde EeStairs voor een geavanceerde trap met geoliede eiken treden en een unieke Cells™ balustrade.

Het organische opengeweefde ontwerp van de Cells™ balustrades is lasergesneden. De afwisselende vormen van de cellen zijn willekeurig gegenereerd, wat betekend dat elke Cells™ balustrade uniek is.

Verder betekent dit dat het balustradesysteem zeer geïntegreerd is met de trapboom, treden en vloerranden. In het geval van de trap van Renanda en Adri vormen de Cells™ balustrade hun eigen trapboom die stevig vast it aan de treden.

De lasergesneden balustrades zien er niet alleen artistiek en stijlvol uit, maar ze zijn ook functioneel. Zoals Renanda’s vader ons vertelde: “Welke leeftijd je ook bent, bij deze balustrades kun je je vastpakken aan de cellen. Een railing is dus overbodig.”

Deze trap is niet de enige stijlvolle manier om van boven naar beneden te komen. EeStairs heeft ook een van zijn innovatieve 1m2 ™ trappen bij Adri in de kelder geplaatst. Deze strakke stalen wenteltrap heeft een unieke schuine trapboom, wat hem optimaal maakt als ruimtebespaarder.

Je zou kunnen stellen dat de Cells™ balustrade en de 1m2™ trap het huis van Renanda en Adri bevorderd hebben. Het huis is stijlvol en comfortabel voor de ouders, grootouders en kinderen – daarnaast is het een fijne werkplek.