Bij binnenkomst in het centrumgebouw valt het meteen op. De trap, balie en trapkast in één meubel komen van EeStairs uit Barneveld. “Wij zijn een trappenfabrikant met voornamelijk stalen trappen”, legt projectleider Johan Floor uit. “Onze afdeling houtbewerking voegt daar steeds meer meubels aan toe.

In dit geval een mooie combinatie van een stalen trap, aan de buitenkant bekleed met hout en tegelijkertijd een kast eronder met printerruimte.” De trap loopt onderaan één op één door in de receptie. Het meubilair was onderdeel van het ontwerp van IAA architecten. “Samen is er veel aandacht besteed aan de uitvoering. De verschillende materialen, in verschillende donkere tinten, geven een uniek karakter.

“Door het mooie houtwerk is het van alle kanten mooi om naar te kijken,
Bovendien maakt het het interieur onderdeel van de trap.”

“We hebben ook een wandkast van 7 x 7 meter in dezelfde stijl geleverd. Geen kleine jongen. We produceren de grootst mogelijke onderdelen, in dit geval de staalconstructie, altijd in onze eigen fabriek. Deze werd vervolgens op locatie opgebouwd zodat de KBM verder kon. Het houtwerk voor het meubilair is er vervolgens door EeStairs op locatie omheen gemonteerd en ook afgespoten. Alles was vooraf getekend in BIM. Ook alle materialen van andere bedrijven. Zo wist iedereen precies waar hij aan toe was.

EeStairs heeft een passie voor het ontwerpen en realiseren van trappen, bijzondere trappen. Zeer functioneel en tegelijkertijd een blikvanger in elk gebouw. Een combinatie van verrassende ontwerpen en hoogwaardige materialen.