Het middelpunt van dit interieur in de trendy wijk Brooklyn in New York is duidelijk de trap. Davies Toews Architects ontwierp de trap in een stijl die minimalisme en sensualiteit vakkundig combineert. De trappen zien er eenvoudig uit, maar de vakmensen van EeStairs moesten zorgen voor millimeternauwkeurige fabricageprecisie om een ​​balustrade en een leuning te produceren die perfect kromde en vervolgens recht werd.

De verfijnde esthetiek wordt geaccentueerd door de dunheid van de zeer sterke, laaggelegeerde stalen balustrade, die stijgt met de geometrische nauwkeurigheid van een CAD-tekening. De trap werd onder leiding van het installatieteam van EeStairs het appartement binnen gehesen, die er ook voor zorgde dat de twee stalen steunkolommen voor de trap onzichtbaar in de buitenmuur werden ingebed.

De puurheid van lijnen, metaal- en houtoppervlakken en verfkleur vereisten een uitzonderlijke mate van vakmanschap, techniek en zorg tijdens de installatie. Er zijn geen zichtbare bevestigingen of lassen, waardoor de trap en de bovenverdieping en balustrade als één naadloos object verschijnen. En dit alles werd bereikt in een ongebruikelijk strakke planning van vier weken van fabricage tot installatie.