1/1
Buko, Beverwijk [NL]

Buko, Beverwijk [NL]

EeStairs + Ditt Officemakers | Almelo

De karakteristieke trap die EeStairs heeft gemaakt voor de kantoren van het bouw- en infrastructuurbedrijf BUKO in Beverwijk, Nederland, was uitzonderlijk. Je zou kunnen zeggen dat de treden en stootborden een gespleten persoonlijkheid hebben: de dubbelhoge stootborden aan de ene kant van de trap lijken van beton, terwijl de treden aan de andere kant van donker gepatineerd staal zijn.

De ontwerpers, DITT Officemakers, wilden oorspronkelijk een volledig betonnen trap - maar dit zou te zwaar zijn geweest voor de structuur van het gebouw om te dragen. Dus ondersteunden onze eigen ingenieurs en materiaalspecialisten DITT bij het gedetailleerde ontwerp van een lichtere, volledig stalen trap die esthetisch interessanter was dan puur beton.

We brachten een duurzame poedercoating aan op de dubbele treden, en de RAL-kleur lijkt op die van gepolijst beton. En de combinatie - glad 'beton' en gepolijst staal - ziet er geweldig uit in relatie tot de dynamische stalen 'pijlpunt' gevormd door de leuning en de schuine paal onderaan de trap.

Fotografie Hans Morren