Deze trap is als een zwaan - wit, sierlijk klaar, moeiteloos. En toch vormde deze wenteltrap bij het ICO New Gate-gebouw in Zeebrugge een ongewone uitdaging voor het EeStairs-team. De enige manier waarop de trap door ons installatieteam in het gebouw kon worden gebracht, was door een zeer kleine rechthoekige opening van slechts 2,5 m bij 1,4 m.

De oplossing? De trap is in onze fabriek als één geheel gemaakt en vervolgens zeer precies in zes elementen gesneden die klein genoeg zijn om het gebouw binnen te komen. Desondanks zijn de geometrie en de oppervlakteafwerking van de trap perfect - geen teken van snijverbindingen of verkeerde uitlijningen. En dit was te danken aan de nauwe samenwerking van EeStairs met de projectmanager van de klant, Jordy Depret. De treden en stootborden kregen een fabrieksafwerking die geschikt was om een duurzame polyurethaancoating na installatie te nemen.

Een andere factor in de gladde afwerking was het superflexibele (maar zeer duurzame) EeSoffit-systeem, dat zorgde voor een perfecte hechting tussen de stalen trappen, de binnenwelving en de verbinding tussen de binnenwelving en de balustrade. Die spiraalvormige voeglijn is wat de uitstekende kwaliteit van de afwerking echt laat zien - de voeglijn is glad en vlijmscherp van boven naar beneden. EeStairs maakte en installeerde ook een fijn gedetailleerde glazen balustrade voor het mezzanine-balkon van het gebouw.