1/1
Residence, Nieuwveen [NL]

Residence, Nieuwveen [NL]

EeStairs + Enzo architecten

Toen Enzo Architecten deze villa in Nieuwveen ontwierp, maakten ze een gebouw en interieur, dat in drie woorden beschreven kan worden – modernistisch, minimalistisch, monochroom. Op het moment dat je het huis nadert, wordt dit glashelder: de verhoging bestaat uit zwart-witte rechthoeken, met een oversized, zwarte portiek.

Het is hetzelfde binnen. De trap draagt bij in het verhogen van de monochrome effecten: zwarte leuning, wit geschilderde stalen treden, full-height zwart stalen balustrade scherm. De trap is detailvrij, wat betekende dat het zeer nauwkeurig moest worden gemaakt en geïnstalleerd. Want in een minimalistisch ontwerp zou zelfs de kleinste verkeerde uitlijning of imperfectie duidelijk zijn.

Door deze perfectie in afwerking zorgde EeStairs ervoor dat de stalen treden en stootvoeringen geen naden of lassen lijken te hebben. De volledige precisie van de trap is het duidelijkst bij een close-up. Wat je dan ziet is prachtig glad.