1/1
The George, Amsterdam [NL]

The George, Amsterdam [NL]

EeStairs + DOK Architecten

Twee trendy nieuwe appartementsgebouwen op de Amsterdamse Zuidas delen een belangrijke designfunctie – glazen balkonbalustrades die geen staal of paaltjes hebben. De balustrades zijn een innovatie van EeStairs genaamd groovEe™, en ze bieden onbelemmerd uitzicht vanwege de veilige, detailvrije verbinding tussen het glas en de betonnen balkons.

Vier van de balkons in het zeven verdiepingen tellende Gustav-appartement, ontworpen door KCAP, zijn uitgebreid - niet in tegenstelling tot de zonnedekken op een luxe cruiseschip. En in het 11 verdiepingen tellende George appartementencomplex, ontworpen door DOK Architecten, dragen de projecterende balkons bij aan het visuele drama van de gebogen, veelkleurige bakstenen van de hoofdgevel.

Nauwkeurigheid is de sleutel voor groovEe™ balustrades. EeStairs' creëert een millimeter nauwkeurig CAD-model van de glazen balustrade en het ontvangstkanaal in het beton. Vervolgens gebruiken we CNC-technologie om de bekisting voor de aannemer te produceren om het glazen spoor kostenefficiënt op het balkon te werpen. Ten slotte installeert EeStairs de glazen balustrades met zeer duurzame afdichtingsmiddelen en lijmen.

Fotografie Hans Morren
image description

Meer Projecten

ERROR: languageId missing. Provide languageId=1.ERROR: languageId missing. Provide languageId=1.