1/1
EeStairs HQ, Barneveld [NL]

EeStairs HQ, Barneveld [NL]

EeStairs + Bronsvoort Blaak + Peelen Interieur

Bronsvoort Blaak Architecten heeft het nieuwe hoofdkantoor van EeStairs in Barneveld ontworpen. Het gebouw strekt zich uit over drie verdiepingen en heeft een BREEAM-classificatie 'Outstanding', waarmee het een van de meest duurzame productielocaties van het land is.

De taak van EeStairs voor Bronsvoort Blaak was om een nieuw hoofdkantoor te creëren dat een productielocatie combineerde met werkruimtes, die 'eigentijds, uitdagend en cool' was. Een bijkomend doel was om een gebouw te creëren dat de bezoekers uitdrukte wat het bedrijf kan bereiken op het gebied van ontwerp en productie.

"Voor ons is het karakter van het gebouw belangrijk. De elegantie en functionaliteit van dit ontwerp maakt dat mensen graag deze productielocaties willen bezoeken", legt Anton Bronsvoort van Bronsvoort Blaak uit. "EeStairs is een enorm creatief bedrijf dat uitblinkt op zijn gebied - en het nieuwe hoofdkantoor moest dat weerspiegelen.

"Het gigantische dak van het gebouw is een van de meest indrukwekkende functies, die fungeert als een paraplu, want we hebben veel regen in Nederland! Bij EeStairs zit alles onder één dak - en daardoor bereiken we topkwaliteit.

Daarnaast is gastvrijheid belangrijk voor EeStairs en daarom is er overal glas gebruikt om gasten het gevoel te geven dat het gebouw open staat om te verkennen. "

Bezoekers van het gebouw worden begroet door een statement spiraalvormige wenteltrap die toegang geeft tot de hoofdingang van het gebouw. De ingang is een grote, open ruimte met een gebogen plafond en een informatiebalie. Vanuit deze ruimte kunnen gasten genieten van een indrukwekkend uitzicht op de omliggende groene velden.

De drie belangrijkste afdelingen in de productieruimte bestaan uit een staalwerkplaats, een afwerkingsruimte en een houtwerkplaats. Alle drie de afdelingen zijn verbonden door overheaddeuren, waardoor beweging tussen afdelingen in een logische volgorde mogelijk is naarmate de productie vordert.

Fotografie Hans Morren