Novartis, een van 's werelds grootste leveranciers van farmaceutische producten, wenste een monumentale trap voor hun hoofdkantoor in Rueil-Malmaison, Frankrijk.

De lat op gebied van afwerking lag voor dit project zeer hoog. Het was van het grootste belang dat er geen enkele oneffenheid op het oppervlak van de FSC-gecertificeerde houten afwerking.

De aannemers kozen voor EeStairs vanwege ons unieke vermogen om stalen en houten elementen te fabriceren in een enkele, kwaliteitsgestuurde productiefaciliteit.

De 8-tons trap stijgt in een enkele spiraalvormige curve die vervolgens recht wordt in een lange cantilever die aansluit op het mezzanineniveau. De precisie en sterkte van de structuur betekende dat er slechts twee bevestigingspunten nodig waren - één aan de basis en één waar het aansluit op de mezzaninestructuur. De stalen structuur van de trap is gemaakt in vier segmenten, die in twee dagen zijn geplaatst door het EeStairs-team.

'

"De kwaliteit van de monumentale trap in de hal van het hoofdkantoor van Novartis Frankrijk, zoals we het ons hebben voorgesteld en ontworpen, weerspiegelt de samenwerking van iedereen in dit succes.  Het is niet alleen een kwestie van het resultaat, maar ook van het proces waarin iedereen in zijn rol en met zijn kennis heeft bijgedragen, van de eigenaar tot de installateurs van EeStairs."

Frédérique Renaudie | Architect Jim Clemes associates

'