Novartis, een van 's werelds grootste leveranciers van farmaceutische producten, wenste een monumentale trap voor hun hoofdkantoor in Rueil-Malmaison, Frankrijk.

De lat op gebied van afwerking lag voor dit project zeer hoog. Het was van het grootste belang dat er geen enkele oneffenheid op het oppervlak van de FSC-gecertificeerde houten afwerking.

De aannemers kozen voor EeStairs vanwege ons unieke vermogen om stalen en houten elementen te fabriceren in een enkele, kwaliteitsgestuurde productiefaciliteit.

De 8-tons trap stijgt in een enkele spiraalvormige curve die vervolgens recht wordt in een lange cantilever die aansluit op het mezzanineniveau. De precisie en sterkte van de structuur betekende dat er slechts twee bevestigingspunten nodig waren - één aan de basis en één waar het aansluit op de mezzaninestructuur. De stalen structuur van de trap is gemaakt in vier segmenten, die in twee dagen zijn geplaatst door het EeStairs-team.

De samenwerking tussen EeStairs / Quadri Fiore Architecture was een succes bij de realisatie van de monumentale trap in de lobby van het hoofdkantoor van Novartis. Deze unieke trap vereiste geavanceerde expertise en een innovatieve kijk op het ontwerp, hetgeen EeStairs briljant heeft aangetoond. De overeenkomst en de uitwisselingen waren gedurende het hele proces constructief en zorgden ervoor dat de deadlines voor de bouw werden gerespecteerd.

- Quadri Fiore Architecture