Wanneer een trapontwerp is gebaseerd op subtiele bewegingen in geometrische lijnen, is de uitdaging om de trap perfect te maken en te installeren altijd een uitdaging. Maar als de oppervlakken en balustrades detailvrij zijn, is het nog uitdagender. En dat is precies waar EeStairs op de UZ Gent Polikliniek voor stond toen het glazen trapbalustrades ontwierp, maakte en installeerde die op de bovenverdieping met balkonbalustrades samenkwamen.

De trap stijgt in een mengsel van rechte en gebogen secties naar een balkon dat ook rechte en gebogen randen heeft - een eerbetoon aan de oorspronkelijke ontwerper van de polikliniek, de Art Nouveau-legende Henry van de Velde. De trapstructuur was nauwkeurig geprefabriceerd in beton en de vakmensen van EeStairs zorgden ervoor dat de balustrades van gelaagd glas de lijnen volgden van de detailloze, 50 cm diepe stalen profielen die de stringers vormen.

Zoals de afbeeldingen laten zien, zijn de lijnen van de beglazing en de stalen leuningen zeer nauwkeurig, ondanks het feit dat er drie verschillende beglazingshoogten waren, en zowel een rechtopstaande als een gebogen oplopende geometrie. Twee sleutelfactoren in het esthetische succes van dit project waren de nauwe samenwerking tussen EeStairs en de aannemer, CORDEEL, en het gebruik van EeStairs 'TransParency raamloos beglazingssysteem.