EeStairs logo Beauty Between Levels
Renovatie? Het zit vol verrassingen!

Zoals u zult zien wanneer u naar beneden scrollt, is er niets saai aan renovatieprojecten waarbij onze trappen betrokken zijn. Wanneer we nieuwe trappen maken en plaatsen in een bestaand gebouw, of een gebouw van historisch belang, streven we ernaar perfect gemaakte trappen af te leveren die óf het oorspronkelijke karakter van de architectuur behouden, óf iets echt verrassends toevoegen.

Historisch gebouw krijgt een nieuwe wending

Het elegante Bentinckhuis in Den Haag werd gebouwd in de 18e en 19e eeuw, en veel van het oorspronkelijke materiaal is nog onaangetast. We hebben een grote wenteltrap gemaakt en geïnstalleerd die vijf verdiepingen met elkaar verbindt. De uitdaging was om grote delen van de trap door smalle straatjes en in het gebouw te krijgen en vervolgens de delen met geometrische precisie weer aan elkaar te koppelen. Ziet er moeiteloos uit, niet?

 

Meer bekijken

Een mooie aanvulling in St Tropez

Toen de bekende binnenhuisarchitect Peter Mikic zich de nieuwe trap in een historisch pand in de buurt van St Tropez voorstelde, ging hij er helemaal voor. Vanuit de inkomhal stijgt de trap op in een heerlijk trage asymmetrische 'draai' die de gepolijste pleister- en marmervlakken perfect tot hun recht laat komen. En zoals u kunt zien, is er geen botsing tussen de oorspronkelijke architectuur en de hedendaagse luxe van de trap.

 

Meer bekijken

Probleem opgelost, 44 keer!

Het ontwerpen van studentenhuisvesting in bestaande gebouwen is een echte uitdaging. U kunt natuurlijk niet gewoon renoveren wat er al is. In het geval van de transformatie van het Anatomiegebouw uit 1920 aan de Universiteit Leiden in Nederland werden mezzanine-niveaus toegevoegd aan 44 bestaande kamers met hoge plafonds. En de niveaus werden met elkaar verbonden, waarbij zo weinig mogelijk vloerruimte werd gebruikt. De oplossing was eenvoudig: we installeerden 44 van EeStairs' unieke en visueel opvallende 1m2™ trappen.

 

Meer bekijken

Een triomf nabij de Triomphe

In Parijs behoren de straten in de buurt van de Arc de Triomphe tot de meest historische van de stad. Wij hebben deze trap gemaakt voor kantoren in de Rue de Tilsitt, en het was van cruciaal belang dat de trap even elegant was gemaakt als de verdiepingen die hij verbond. Dat betekende dat de onderkant van de trap absoluut glad moest zijn. Voor ons was de oplossing eenvoudig: we gebruikten ons EeSoffit™-systeem. Vlekkeloos, nietwaar?

 

Meer bekijken

Stijlvol de hoogte in, in New York

Greenwich Village is een van de hipste buurten van New York. Dus toen dit appartement werd gerenoveerd, was het interieurontwerp van Robert Kahn toepasselijk eigenzinnig en stijlvol. En de trap, die rond een dikke centrale kolom oprijst, is het middelpunt. Voor ons was de belangrijkste uitdaging om de balustrade zonder zichtbare lasnaden met de treden te verbinden, zodat de monochrome trapstructuur een duidelijke grafische impact zou hebben.

 

Meer bekijken

Een modern statement maken in Poincaré

Soms bieden ruimtes in een historisch gebouw ontwerpers de mogelijkheid iets radicaals in te voegen. Dat was zeker het geval in een appartement in de Avenue Raymond Poincaré in Parijs. De ontwerper was op de hoogte van het organische Cells™ balustradesysteem dat door EeStairs werd uitgevonden en koos voor een gedurfd 'open' patroon. Het resultaat? Trappen die een 19e-eeuwse ruimte een vleugje 21e eeuwse flair geven.

 

Meer bekijken

ARCHITECT@WORK Rotterdam

Bezoek ons dit jaar bij A@W Rotterdam op 14 en 15 september! 

 

Meer informatie

Vragen
Stel een vraag
Tweet Delen Brochure aanvragen
fb tw in pin ig
Deze email is verzonden aan [**email**]
Toon in browser Uitschrijven