EeStairs logo Beauty Between Levels
Laat er licht zijn. En schaduw.

Laat er licht zijn. En schaduw


De effecten van licht en schaduw zijn van het grootste belang voor elk aspect van de architectuur. Le Corbusier zei dat "licht en schaduw vorm onthullen", en vijfhonderd jaar vóór Corb was Leonardo da Vinci gefascineerd door contrasten tussen licht en donker in gebouwen. Wij zijn dat ook! Wat zou Bernini's grote trap in het Vaticaan zijn, zonder de effecten van licht en schaduw?

Wanneer we trappen ontwerpen en bouwen, houden we altijd rekening met de relatie tussen vorm en licht in vroege ontwerpstadia. Het is een sleutelfactor omdat we weten dat licht en schaduw de grafische, sculpturale en materiële kwaliteiten van de trap tot leven brengen. En dit beïnvloedt de keuze en combinatie van de materialen die worden gebruikt voor de trapconstructies, en zelfs hoe we de kleinste verbindingen en details ontwerpen en vervaardigen.

De trappen hieronder laten zien hoe, op zeer verschillende manieren, licht en schaduw een zeer specifieke kwaliteiten van drama, precisie, geometrie en sfeer geeft.

EeStairs + Bronsvoort Blaak Architecten + Peelen Interieur bv
EeStairs Headquarters [NL]

Bezoekers van het gebouw worden begroet door een statement spiraalvormige wenteltrap die toegang geeft tot de hoofdingang van het gebouw.

Zie meer
EeStairs + SPF:architects
Orum Road Residence [US]

Een stijlvol trappenhuis voor een luxe woning in een van de beroemdste buurten van de VS, Bel Air, Californië.

Zie meer
EeStairs + Kerssens | De Ruiter architecten BNA
Bos te Bergen [NL]

Een wenteltrap van roestvrij staal in combinatie met een balustrade van gebogen glas. De glazen traptreden zijn voorzien van LED-verlichting.

 

Zie meer
Meer voorbeelden

EeBook | Fifty Stairs

Vijftig opmerkelijke ontwerpen tot leven gebracht in dit prachtig geïllustreerde boek, geproduceerd door EeStairs.

Download hier
Vragen
Stel een vraag
Tweet Delen Brochure aanvragen
fb tw in pin ig
Deze email is verzonden aan [**email**]
Toon in browser Uitschrijven