Het nieuwe hoofdkantoor van Vreugdenhil in Nijkerk, Europa’s grootste producent van volle melkpoeder, is voorzien van een indrukwekkende trap. Eén van de uitgangspunten was om tijdens het traplopen de interactie tussen medewerkers te stimuleren.

Het onderste gedeelte van de trap cirkelt geleidelijk rond een decoratieve boom, geplaatst in het midden van de trap. Na iedere twee treden volgt een tussenbordes en dat maakt deze trap extra goed beloopbaar.
Vanwege de enorme omvang was de installatie een uitdaging. Het bovenste gedeelte van de trap moest in het atrium worden gehesen en de verschillende onderdelen werden vervolgens gemonteerd.

“We hebben nauw samengewerkt met het team van EeStairs om een trap te realiseren die de interactie tussen medewerkers van Vreugdenhil stimuleert. We hadden al goede ervaringen opgedaan met EeStairs, dat een uitstekende reputatie heeft op het gebied van ambitieuze projecten. De portfolio van dit bedrijf spreekt voor zich.”
Erwin Schot, Maas Architecten