EeStairs streeft er altijd naar om innovatieve ideeën en unieke trappen te ontwerpen en te realiseren. Bijzondere creaties die ook geschikt zijn voor deelname aan internationale ontwerpwedstrijden. Tijdens het meest recente Architizer A+ Awards event, een prestigieuze prijsuitreiking voor de allerbeste architectuur en producten ter wereld, heeft de EeStairs MindStep® trap maar liefst twee awards gewonnen in de categorie Building products: Access. Eén award is toegekend door een vakjury en de ander door de stem van het publiek.

Duurzaam en stijlvol

De innovatieve MindStep® trap is een duurzame houten steektrap waarin een stijlvolle uitstraling en een praktische toepassing harmonieus samenkomen. De MindStep® is gemaakt van gelamineerd bamboe, dat in iedere gewenste kleur gelakt, gebeitst of geverfd kan worden. Bamboe groeit snel, in tegenstelling tot hardhout, waardoor het een perfect duurzaam alternatief is voor veel langzamer groeiende boomsoorten. Door bamboe te malen en te persen, ontstaat een degelijk, mooi en slijtvast alternatief dat niet krimpt of uitzet. Hierdoor blijven de treden en structuur van de EeStairs® MindStep trap intact. En wie dacht dat bamboe niet stevig is, die heeft het mis. Na lamineren is het materiaal bijna net zo sterk als staal.

Creatief directeur van EeStairs, Cornelis van Vlastuin vertelt, “We zijn er trots op dat de MindStep® trap zo succesvol is. Deze trap is ongelooflijk populair, niet alleen doordat het een milieuvriendelijk product is, maar ook door het unieke ontwerp en de vele mogelijke toepassingen. Het winnen van beide categorieën is hiervan het bewijs!”

Meer inspirerende ontwerpen van EeStairs

De MindStep® by EeStairs is ontworpen door senior ontwerper Geoffrey Packer. En dit is nog maar één voorbeeld van zijn vele innovatieve ontwerpen. Geoffrey is ook verantwoordelijk voor de ontwerpen van de DNA, de Slice en de Interlace. Een ander populair en succesvol ontwerp van zijn hand, is de ruimtebesparende 1m2 trap. Deze ongelooflijk kleine trap heeft maar 1m2 oppervlakte nodig en is verkrijgbaar in iedere RAL-kleur.