Een woningconcept geinspireerd op het spelletjesprincipe Tetris, door blokken van kamers op elkaar te zetten.
Vooraanzicht van Tetris House, gebouwd met kamers als blokken aan elkaar bevestigd. Uitkijk op een stad op de achtergrond.
Witte ruimte met veel lichtinval, met daarin een schildersezel, ladder, bureau met stoel, fauteuils en hanglampen. Buiten zonsondergang.
Tekening van Tetris House, een woningconcept geïnspireerd op Tetris, opgebouwd uit een aantal in elkaar grijpende sub-structuren

EeStairs is gekozen als partner van het vernieuwende Tetris House project in Leimuiden. Tetris House is door architect Janjaap Ruijssenaars (Universe Architecture) ontwikkeld als een innovatief woningconcept geinspireerd op het spelletjeprincipe Tetris. Voor het project is een selectie van de meest vooruitstrevende ontwerpers en fabrikanten bij elkaar gebracht en EeStairs is trots om daar onderdeel van uit te mogen maken.

Zoals de naam al doet vermoeden is het project opgebouwd uit een aantal in elkaar grijpende sub-structuren. In elk van deze elementen wordt een milieuvriendelijke woning gerealiseerd, waarin toekomstige bewoners comfortabel kunnen wonen en een prachtig uitzicht hebben over het omliggende landschap. De woningen zullen worden verdeeld over drie verdiepingen, elk met toegang tot een eigen dakterras, waardoor het realiseren van enkele functionele en mooie trappen noodzakelijk lijkt. EeStairs gaat hiervoor graag samen met de architect en de bewoners op zoek naar de meest geschikte oplossing.

Doordat het Tetris House is opgebouwd uit een aantal sub-structuren kan elke woning worden aangepast aan de samenstelling van het huishouden en de behoeften van de toekomstige bewoners. Op die manier is een woning geschikt voor zowel gezinnen, stellen als individuen en kan er gekozen worden voor bijvoorbeeld een luxueze of iets meer minimalistische en praktische stijl.

Autarkisch

Het Tetris House is visueel verbluffend, maar zal ook aanzienlijke voordelen voor het milieu bieden. Het doel is om een autarkisch, zelfvoorzienend gebouw te realiseren dat niet hoeft te worden aangesloten op de gas-, water- en elektriciteitsnetten. Toegepaste technologie zal zorgen voor de opwekking van hernieuwbare energie en de zuivering van het rioolwater.

De verschillende betrokken partners zullen gedurende het proces, van concept tot en met de realisatie, bij elkaar komen om kennis en ideeën uit te wisselen en zo samen het best mogelijke eindresultaat te bereiken. Het is de bedoeling dat de woningen eind 2015 in de verkoop gaan en dat het eerste Tetris House in 2017 wordt opgeleverd.

De partners van het Tetris House:

 • Architect & ontwikkeling: UNIVERSE ARCHITECTURE
 • Strategie: BURO VAN ONS
 • Bouwer: VINKBOUW
 • Constructeur: PIETERS BOUWTECHNIEK
 • Bouwfysicus: PEUTZ
 • Interieur: i29
 • Duurzaamheid: RICHARD DE JEU
 • Communicatie: DE WIJDE BLIK
 • Meubels: VITRA
 • Vloeren: SENSO
 • Trappen: EESTAIRS

Meer informatie: www.tetrishouse.nl