Glazen trappen boven elkaar in een atrium, met een hanglamp, zwarte muren, schilderij en planten.
Onderaanzicht van trappen met glazen treden en RVS handleuningen, met op de achtergrond de lucht.
Het atrium van LIMES, met glazen trappen met RVS handleuningen en glazen balustrades, grote hanglamp, plant en schilderij.
Bovenaanzicht van verschillende glazen trappen die elkaar overlappen, met RVS handleuningen en glazen balustrades, waar twee mannen op lopen
Wazige plant op de voorgrond, scherpgestelde glazen trap en hanglamp daarachter.
Entree van fiscaal adviesbureau LIMES met glazen gevel, en binnen een rond kleed, bank, tafel en fauteuils, beeldje en een plant.
Exterieur en omgeving van het gebouw van fiscaal adviesbureau LIMES, parkeerplaats met auto's en een bruggetje over water.

Fiscaal adviesbureau LIMES International b.v. is verhuisd naar een speciaal voor hen ontworpen kantoor in Valkenburg, Zuid-Holland. STOL architecten heeft het opvallende gebouw ontworpen en is ook verantwoordelijk voor het interieur met als blikvanger het samenspel van de trappen in het centrale atrium. Het kantoor voldoet aan alle wensen van LIMES, inclusief individuele kantoren, vergaderruimtes en een restaurant.

"LIMES International wilde een ruim kantoorgebouw voorbereid op toekomstige wijzigingen of uitbreidingen, een gebouw met een open en uitnodigende atmosfeer," legt Chris Warmenhoven, architect en partner STOL architecten uit. Over het interieur van het gebouw is zorgvuldig nagedacht in samenwerking met binnenhuisarchitectenbureau Ciomé. Het interieur lijkt eenvoudig maar de combinatie van de witte muren, de lichte houten vloeren en het roestvrij staal karakteriseren het moderne en open interieur van het gebouw.

Fascinerend schouwspel

Al tijdens de ontwerpfase was LIMES International enthousiast over de ideeën van STOL architecten voor de trappen. In samenwerking met EeStairs heeft het architectenbureau een serie trappen gerealiseerd die door hun samenspel een echte blikvanger vormen in het centrale atrium. De trappen zijn zodanig ten opzichte van elkaar gepositioneerd dat het vanuit iedere hoek een fascinerend schouwspel oplevert, van boven naar beneden, van links naar rechts en vice versa. Met witte trapbomen, glazen treden en glazen balustrades met roestvrij stalen handregels, passen de trappen perfect in het geheel van het interieur en dragen zij bij aan de transparante en dynamische uitstraling van het gebouw.


De trappen verbinden de verdiepingen met elkaar, maar zorgen ook voor een connectie tussen de mensen die er werken. Deze ontstaat door de open uitkijk vanuit de trappen op de werkplekken en het mooie schouwspel van de trappen vanuit iedere werkruimte. Mensen zien elkaar lopen en werken en ontmoeten elkaar daardoor sneller. Door het open karakter van het atrium en de trappen ontstaat er als het ware een ontmoetingsplek.

“De mogelijkheden bij EeStairs zijn eindeloos. Ze maken trappen van hoge kwaliteit, zowel op detailniveau als op ontwerpniveau,” zegt Jean-Paul Corèl, projectarchitect.

"De trappen zijn met grote zorg gepositioneerd om een ruimtelijk gevoel in het hart van het gebouw te creëren," legt Cornelis van Vlastuin, creatief directeur van EeStairs uit. "De combinatie van de gebruikte materialen, de positionering van de trappen en de grote lamp hangend van het dak tot aan de begane grond, maakt dit atrium tot een waar kunstwerk."