Een man die een pen vasthoudt, een schrift op tafel met schetsen van trappen, een bril, plant en een kopje koffie.
Petra Musilová en Iury Tiguntsev poseren met hun prijs en champagne op een grasveld met narcissen.
Personen op stoelen aan tafel in een serre met een donkere gietvloer, ficussen en hoge ramen.

EeStairs organiseert voor de tweede keer de Design Competition. Deze ontwerpwedstrijd is voor (jonge) ontwerpers en studenten, maar ook voor ieder ander die mee wil doen. De trappenspecialist EeStairs is op zoek naar ontwerpers die een trap of balustrade niet alleen zien als een functioneel onderdeel van een gebouw en die hun praktisch inzicht en artistieke verbeelding weten te combineren in een uitzonderlijk ontwerp.

Twee categorieën

De wedstrijd is onderverdeeld in twee categorieën. In de 'Corporate Staircase' categorie nodigt EeStairs deelnemers uit om functionaliteit toe te voegen aan een trap in een bedrijfsomgeving, met als doel om werknemers en bezoekers te inspireren in de omgeving waarin zij werken.

Succesvolle ontwerpen in de tweede categorie 'Repeatable Balustrade Design' zijn revolutionair, betaalbaar en veelzijdig waardoor zij op verschillende manieren in de praktijk toe te passen zijn. Om de uitdaging nog groter te maken, mogen de deelnemers voor hun uitzinnige, onderscheidende en repeterende balustrade ontwerp alleen een simpele metalen strip gebruiken.

"Innovatieve en opmerkelijke trapontwerpen dragen bij aan het vertellen van een verhaal en zorgen voor een bijzondere beleving."

De winnaars in beide categorieën winnen een geldprijs van maar liefst £ 2.000 (€2.800/ $3.100), een bezoek aan het hoofdkantoor van EeStairs in Nederland en daarnaast veel publiciteit voor hun ontwerp.

Grenzen verleggen

Creatief directeur van EeStairs, Cornelis van Vlastuin, vertelt: “ Innovatieve en opmerkelijke trapontwerpen dragen bij aan het vertellen van een verhaal en zorgen voor een bijzondere beleving op weg naar ruimtes en verdiepingen die anders van elkaar gescheiden zouden zijn. Wij zijn trots dat wij de mogelijkheid hebben om grenzen te verleggen van wat mogelijk is. Daarom roepen wij ontwerpers op om niet te snel tevreden te zijn, maar te streven naar een buitengewoon ontwerp dat iets toevoegt aan de architectuur.”

Jury en online stemmen

De deadline voor de inzendingen is donderdag 31 december 2015, 16.00 uur. Een jury van experts beoordeelt in de eerste plaats de inzendingen en stelt een shortlist samen met drie genomineerden per categorie. Daarna kan het publiek in februari 2016 online een stem uitbrengen voor zijn of haar favoriet. De prijsuitreiking vindt in maart 2016 plaats.

De jury bestaat uit de volgende personen:

  • Sean Hatcher, Design Director of MCM Architecture
  • Armin Ganguly-Hiebert, Director at Ganguly Architects
  • Joe Stuart, Senior Design Engineer & Project Manager at graze.com
  • Amy Frearson, Deputy Editor of Dezeen
  • Geoff Packer, Designer at EeStairs

Wil je de uitdaging aangaan? Meer informatie over de wedstrijd, de categorieën, de deelname en voorwaarden kun je vinden op de website.

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan op Twitter en Facebook.