Een gedeelte van een wenteltrap in een woning in Monaca. Een gedeelte van de wand heeft matglas.
Een wenteltrap met glijbaan in een kamer met parketvloer. Achteraan staat een kastje, daarboven hangen schilderijen.

DNA trap in Monaco

EeStairs is zeer verheugd dat zij met het ontwerpen en installeren van een op maat gemaakte DNA-trap, een bijdrage hebben kunnen leveren aan de realisatie van een mooi huis in de Franse Rivièra.

De DNA by EeStairs is een boeiend ontwerp dat gekenmerkt wordt door twee met elkaar verweven spiraalvormige stalen buizen in het midden van de trap, die doet denken aan de opmerkelijke DNA-streng uit de biologie. Deze recente installatie in Monaco is tevens een mooi voorbeeld met gelaagd glazen traptreden, glazen balustrades en een gepolijste roestvrij stalen structuur. Het geheel biedt een stijlvolle en moderne toevoeging aan de luxueuze woning.

De DNA-trap is een ontwerp van Senior Designer Geoffrey Packer, die werd geïnspireerd door het samenspel van twee stijgende spiraalvormige buisachtige elementen. Geoffrey zijn eerste DNA-trap vindt zijn oorsprong in de Calouste Gulbenkian Stichting in Lissabon, Portugal, waar de trap het middelpunt was van een tentoonstelling over Charles Darwin, wiens geboorte 200 jaar eerder plaats had gevonden. Deze trap was ontworpen als een elegant en functioneel object, met een glijbaan voor de kinderen en zodanig uitgewerkt dat deze ge(de)monteerd zou kunnen worden, voor wanneer de tentoonstelling door Europa zou gaan touren.

Cornelis van Vlastuin, creatief directeur van EeStairs, reflecteert: “Dromen zijn mooi. Al gaat het de ontwerpers van EeStairs, waaronder Geoffrey, er vooral om ze te realiseren. Hun creatief realisme voor zowel ontwerp als uitvoering leidde de afgelopen jaren al tot unieke creaties zoals de ruimtebesparende 1m2 trap, Cells, de MindStep en nu dus de DNA-Stairs. Uiteenlopende EeStairs® trappen, maar in alle gevallen het resultaat van de drang om vernieuwende, exclusieve en spectaculaire ontwerpen te maken. En daar zijn wij met recht trots op.