Landscape House, een 3D-print paviljoen, op een grasveld als expositieruimte
Twee handen houden een maquette van het Landscape House project omhoog. Iemand in pak kijkt toe.
Het team van het Landscape House project poseert buiten op een stoep, voor een glazen entree.

EeStairs Founding Father Landscape House

EeStairs verlegt grenzen. Creaties en projecten ontwikkelen die anderen onmogelijk achten: dát is onze passie. We hoefden er dan ook niet lang over na te denken om Founding Father te worden van het baanbrekende Landscape House project.

Een huis in de vorm van een zogenaamde Möbiusband. Zonder begin en zonder einde, als een continu proces. Zie daar het unieke project Landscape House. Architect Janjaap Ruijssenaars van Universe Architects ontwierp het huis voor een wedstrijd in Ierland, dat hem volop inspireerde. Een landschap zo spectaculair. Zo eindeloos, zonder onderbrekingen: hoe zou dat ook tot z’n recht komen binnen een huis?

Ruijssenaars’ inzending bleek niet de winnende. Maar dat doet niets af aan zijn ambitie om baanbrekend te zijn als het gaat om 3D-geprinte architectuur. Met meer dan 1.100 m2 wordt Landscape House het grootste 3D-geprinte gebouw tot dusver. De glazen buitenwanden bieden vanaf elk punt ongehinderd zicht. Dit als prachtige toevoeging aan de nieuwe bestemming, nu Ruijssenaars het gebouw wil laten dienen als expositieruimte die het omringende uitzicht bij de tentoonstellingen betrekt.

Bovendien blijft het niet bij plannen alleen. Het huis wordt realiteit, dankzij een groep Founding Fathers. Onder hen ook EeStairs. Als ervaren producent van de meest opzienbarende trappen geldt EeStairs als een ideale partner voor een project als het Landscape House. Op basis van onze phEelosophy én de wil om nauw samen te werken met verschillende betrokken partijen, helpen we design om te zetten in realiteit. EeStairs en de andere Founding Fathers combineren hun capaciteiten en kennis om dit ook voor het Landscape House waar te maken.

Ruijssenaars verzorgde in september 2014 het eerste forum voor de Founding Fathers. De bijeenkomst bracht experts uit verschillende vakgebieden bij elkaar; bouw en ontwikkeling, interieurdesign, glas specialisten, marketing en EeStairs. Allemaal met het doel om samen het maximale uit het project te halen en alleen voor het beste resultaat te gaan.

Tot de Founding Fathers behoren:

Tijdens het eerste Landscape House Forum ging Rinus Roelofs, wiskundige en kunstenaar, in op het ontwerp van het project: een gebouw zonder begin of einde, geinspireerd door de Möbius-vorm. Museumdirecteur James Bradburne richtte zich op het doel van het gebouw en hoe het Landscape House de veranderende seizoenen in het omringende landschap kan omarmen. Vervolgens behandelde 3D-printing pionier Enrico Dini de praktische aspecten die gelden voor de uitvoering. De aanwezigen, onder wie EeStairs’ creatief directeur Cornelis van Vlastuin, discussieerden daarna over de vraag hoe ze samen het project optimaal zouden kunnen uitvoeren.

“Het Landscape House verenigt Founding Fathers die ieder toonaangevend zijn binnen hun vakgebied”, aldus Van Vlastuin. “Samen werken we aan een project dat de laatste bouwtechnieken combineert met grenzeloze esthetica. Resulterend in een werkelijk spectaculair en innovatief gebouw. We zijn razend enthousiast om deel te nemen aan dit bijzondere project en gaan er net als de andere Founding Fathers alles aan doen om het gebouw zo goed mogelijk tot z’n recht te laten komen.”

“We zijn zeer verheugd om te kunnen deelnemen aan deze opmerkelijke ontwikkeling en zijn, net als de rest van de Founding Fathers, toegewijd om het gebouw tot leven te brengen!"

Bekijk de video over het eerste Founding Fathers Forum.